fredag, april 28, 2006

Göran Persson vill regera själv...

Saxat från politik.nu:
"Göran Persson vill inte släppa in vänsterpartiet eller miljöpartiet i en framtida regering. Jag ger mig inte ut på några äventyrligheter, sa han vid riksdagens frågestund på torsdagen.

Statsminister Göran Persson pressades hårt av de borgerliga när han deltog i en frågestund i riksdagen på torsdagen. Folkpartiledaren Lars Leijonborg ville ha ett klart besked om hur det blir om "olyckan är framme" och vänsterblocket segrar i höstens riskdagsval.
– Människor vill veta hur det kommer att se ut. Man vill inte vakna upp med vägtullar, friår och annat som man inte har röstat på. Regeringsfrågan måste redas ut, sa han.

Göran Persson hade dock en helt annan uppfattning. Det finns ingenting att reda ut, menar han. Den goda ekonomiska utvecklingen är ett styrkebesked som talar för sig själv.
– Jag kommer i den här valrörelsen precis som i den 1998 och 2002 att söka mandat för en socialdemokratisk regering, var Göran Perssons besked. "

Jag kanske har dåligt minne men var det inte Persson som var villig att diskutera med (åtminstone) miljöpartiet om ev ministerpost? Och vad jag kommer ihåg har både (mp) och (v) varit tydliga med att de kräver mer av samarbetet i framtiden - de vill in i regeringen!

Visst är det märkligt att skillnaderna mellan 4 partiet som VILL regera tillsammans lyfts upp till "stor splittring i alliansen" medan alternativet är 3 partier som inte ens är överens om att de vill regera ihop eller ej, dessutom saknar en gemensam politik passerar.

Ge väljarna besked! Göran - du lär inte få över 50% av rösterna i detta valet heller!
------------
uppdaterad i rätt ordning...

Alliansen kampanjar tillsammans idag!

Hela dagen har vi i alliansen mött Göteborgarna med flygblad och apelsin (klyftigt, eller hur?). Redan kl 8 i morse stod jag på Drottingtorget sedan på Kungsportsplatsen vid lunchtid och på eftermiddagen bjöd vi på kaffe och kaka, politik och apelsin i Brunnsparken.

Väldigt lätt att bli av med flygbladen - många hejarrop ifrån förbipasserande. En och annan muttrade lite men vi kan ju inte vinna dem alla...

I GP skrev vi på debattsidan att det bland annat måste vara slut på köerna i förskolan - "alla ska med" som (s) budskap - stämmer det med verkligheten? Missade du artikeln kan du läsa den här

Frank antog utmaningen om skoldebatt

Nu ska vi bara bli överens om vilken dag! Troligen blir det i Nordstan i juni när partierna finns där för att presentera sina budgetförslag. Återkommer med detaljer.

tisdag, april 25, 2006

Utmanat Frank Andersson på debatt

För lite drygt en vecka sedan utmanade jag Frank Andersson (s) på skoldebatt. Jag gav honom två olika datum att välja på: 17 maj eller 29 maj.

Han funderar fortfarande...

måndag, april 24, 2006

Blogg-stopp?

Först har jag problem att formulera mig så kort att jag kan publicera mina inlägg på flera dagar. När jag sedan försöker - då vill inte blogg-programmet uppdatera. *SUCK*
Ska man sluta blogga nu då?

Eftersatt underhåll!

Denna blogg har den senaste veckan varit utsatt för eftersatt underhåll. I första hand beroende på att dess innehavare haft för höga ambitioner med inläggen så de har hamnat som "utkast" när jag inte hunnit skriva klart dem...
Några av rubrikerna för den som är prilligt nyfiken:
"Vad får man säga om svenskan" - en kommentar till Ebba Witt Brattströms debattinlägg "Vem äger svenskan" om "blattesvenska" på DN kulturdebatt
"Integration - var god vänta?" - om Andreas Carlgrens utspel på dn-debatt om integrationen
"Brötigt i SAOL" - om nya och gamla ord i Svenska Akademiens ordlista.

Men tiden räckte inte till att avsluta dem så därför ligger de kvar om utkast - kanske återkommer...

måndag, april 17, 2006

88% folkpartist... :)

Hittar en valkompass på gp.se - svårt att låta bli...
Resultat:
88% fp,
73% c
67% m
66% kd
44% s
36% mp
29% v
Gör ditt eget test här

Mer än 15 VABdagar = fusk?

I helgen rapporterade ekot om moderaternas gamla förslag om att minska antalet dagar som föräldrar får vara hemma för vård av sjuka barn till 15 (!) Skälet är osäkert men tidigare har de hävdat att fusket är utbrett och att man anmäler sjukt barn när man själv är sjuk för att slippa karensdag.

Med vinterkräksjuka (bara nämnet gör en nästan sjuk, har ni tänkt på det?), höst- och vårförkylningar så blir det några VAB-dagar på ett år men varför är det så många halvsjuka barn på dagis och i skolan om "alla" fuskar... Barn som egentligen borde stanna hemma en dag till för att bli riktigt friska.

Självklart ska de som överutnyttjar våra trygghetssystem avslöjas och stoppas men varför straffa ärliga (stackars) föräldrar som sliter för att få jobb och familjeliv att gå ihop? Ska de tvingas ta semester när barnen är sjuka?

Nej, moderatförslaget går i papperskorgen!

Morgontidningarna i påsk...

Varför kommer inte morgontidningarna ut på långfredag och annandag påsk? Det är ju då man har tid att läsa! Allihop... Noga. Vi prenumerar på GP, Svenska Dagbladet och Dagens Industri, Dagens Nyheter läser jag på Stadshuset. Visst är man en onormal konsument av nyheter men jag tror faktiskt att morgontidningarna skulle vinna på att komma ut även på långhelger. Imorse fick jag läsa gårdagens Svenskan till frukost... Det gynnar ju kvällstidningarna förstås som säljer extra stora upplagor just dessa dagar.

fredag, april 14, 2006

Jag har länkat...

...till Bloggkartan - undrar just vilken prick som är min lilla blogg!
Lite klurigt var det också, beror kanske på den sena (eller tidiga timmen!)

torsdag, april 13, 2006

Kungsbacka säger nej till flyktingar...

Läste just på gp.se att Kungsbacka sagt nej till Migrationsverket om att placera 100 flyktingar med beviljat uppehållstillstånd i Kungsbacka.

Det är för sorglig!
Inte ens förslaget om 50 personer - "eller så många som ryms i 20 lägenheter" som fp, s och v röstade för gick igenom. Kommunstyrelsens ordförande Per Ödman (m) utnyttjade sin utslagsröst och såg till att det inte blev en enda flykting i år heller... Kungsbacka har inte tagit emot några flyktingar alls sedan i slutet av 1990-talet.

Kd lade ner sina röster - deras förslag var att köpa bostadsrätter istället eftersom hyresrätterna är så eftertraktade (!) röstades ner. Centern och Moderaterna röstade helt emot.

"Vi beklagar situationen" säger Per Ödman (m)
Det gör vi med!

onsdag, april 12, 2006

Maktskifte '06

Ja, det är väl knappast någon nyhet att jag jobbar hårt för ett maktskifte till hösten!
Nu är det också markerat på denna blogg med orange band. Vill du ha på din sida? Klicka här

Centern svartmålat

Man ska naturligtvis inte skämta om detta och det gör jag inte heller! I natt attackerades Centerns lokaler i Göteborg genom att några (autonoma?) odemokratiska typer ansåg att de hade rätt att kasta glasburkar (eller om det var glödlampor - osäkert vad) med svart färg i.

Man kan tycka vad man vill om Centerns förslag om ungdomsavtal - och det gör jag också - men istället för att ta en seriös debatt i sakfrågan så anser några att de har rätt att vandalisera och i skydd av mörkret (fegisar!) kasta färg!

Tryter argumenten, eller?

Kalasdags! - Robin 5 år


Idag fyllde kusin Robin 5 år!
Vi uppvaktade med fotbollsskor, benskydd och fotbollshandskar. I sportaffären diskuterade vi länge vilka strumpor som skulle passa.
Joel: - Robin hejar på Frölunda!
Simon och jag: Nja, i hockey hejar på Frölunda.
Joel: - Ja, jag menar ju hockey....
Det blev inga strumpor...
Men naturligtvis blev det också den senaste boken om Alfons Åberg - Alfons och soldatpappan.


___________________________________
uppdaterat med Alfonsbild

tisdag, april 11, 2006

...lilla kycklingen med mormor


Idag har barnen varit på Den lilla kycklingen med mormor.
För Joel var det andra gången - han kan redan repliker ur filmen... Simon och Linnea såg den för första gången. Själv får jag väl chansen när den kommer ut på DVD i maj...

"För att rädda världen - krävs det taktkänsla!"

fredag, april 07, 2006

Folkpartiet är sveriges populäraste parti!

Enligt SOM-institutets redovisning igår så är folkpartiet sveriges populäraste parti! Men även de som tycker att vi är bra eller bäst så är det för få som uppger att de tänker rösta på fp.
Om man är positivt lagd kan man konstatera att vi har enorm potential!!!

En annan intressant sak de redovisade är att trots att så många tycker att socialdemokraterna inte är bra så röstar man på dem - kanske är de dessa vi skall locka?!

Rapporten går att beställa här
SVT24 sände seminariet direkt och repris går säkert att hitta här

tisdag, april 04, 2006

Nytt träningsprogram...

...idag var det dags att träffa Mathias för att stämma av mitt träningsprogram. Jag kunde ju stolt svara att jag tränat 3 ggr förra veckan (!) - men var ärlig nog och berättade att det bara blivit 1-2 ggr veckorna före det.
När Mathias frågar hur det gått hör jag mig själv säga att jag inte tycker att jag tränar hela kroppen...
- Nähä, då får vi lägga upp ett nytt och tuffare program!
(Bl a benpress ökas från 45 till 75 kilo...- är helt slut efter bara instruktionsrundan!)

På kvällen träffas de borgerliga partierna i GR (Göteborg med 12 kranskommuner) för att diskutera trängselskatt. Vi är väldigt eniga.
Sedan går jag på debatten mellan Erik Ullenhag (fp) och Gudrun Schyman (F!). Läs GP's referat här

måndag, april 03, 2006

Veckan som gick...

Måndag:
Börjar vänja mig vid sommartiden...
Har kommunstyrelsegrupp på morgonen och går igenom veckans ärenden. Träffar Företagarna på lunch och har möte med GöteborgsRegionens presidium på eftermiddagen.
Kvällen ägnas åt offentligt möte med Alliansen i Örgryte/Härlanda-föreningen. Där jag, Jan Hallberg, Carina Liljesand och Anders Flanking berättar om vilka frågor vi vill driva och svarar på frågor. 80-talet personer kommer. Samtidigt har fp ett offentligt möte till om äldreomsorg. Även dit kommer ett 70-tal personer! Kul!

Söndag:
Tävlingen fortsätter. Idag står jag i entrén. Linneas lag gick inte vidare. Ringer Anna - hon är förkyld stackarn. Slappar i soffan och läser handlingar inför måndagens möten.

Lördag:
RM i truppgymnastik. Linnea tävlar - jag är speaker. Gymnaster (11-15 år) från nästan hela Sverige tävlar i Valhalla Sporthall - fantastiskt duktiga!

Fredag:
Partistyrelse i Stockholm. Politiska läget diskuterades och en del frågor som finns kvar att lösa inom Allians för Sverige.

GT's mittuppslag: "De kan stava till gång" - gruppledarna har utmanat varandra på 7 km stavgång i Ängårdsbergen - dagen före Göteborgsvarvet. (Göran J har lämnat wo, Frank Andersson ersätter - Kia Andreasson (mp) tycker att det är fusk...) Bara 4588 steg idag.

Torsdag:
Tränade jag för 3:e gången på samma vecka - börjar nästan bli en vana... ;) Lunchade med UL, blir alldeles för sällan.
På kvällen var jag på Handelskammardagen och lyssnade bla på Anders Källström - mycket bra! Thomas Östros talade näringspolitik och talade både för sig och Fredrik Reinfeldt (som lämnat återbud). 9989 steg!

-------------
Rättad till bloggformat.