tisdag, oktober 31, 2006

Höstlov

Denna veckan har barnen höstlov. Vi har unnat oss en semestervecka både förra och förrförra året. Att få en veckas sommar mitt i höstrusket är en otroligt bra batteriladdare!

Men i år blev det ingen resa. Det nya kommunfullmäktige har sitt första sammanträde denna veckan. (De som planerade in det mötet har troligen inga barn i skolålder...)

På fullmäktigegrupen igår blev jag omvald till gruppledare! Mycket hedrande!

Idag har killarna och jag inhandlat årets vinterkängor så nu kan kylan och snön komma. Smet också in på bokhandeln och köpte några böcker. Senaste delen i LasseMajas detektivbyrå som ska bli årets julkalender och en kul bok fotboll och mat: Köttbullsmatchen.

Sedan har jag försökt kurera en begynnande förkylning med alvedon och sömn - hoppas det fungerar... *host-host*

måndag, oktober 30, 2006

Alternativ karriär?

Catrine Norrgård har länkat till två test man kan göra om man letar efter nytt jobb.
Man kan naturligtvis göra dem bara för att det är skoj också som jag gjorde...

TCO's test hittar du några klick bort här (skriv test i sökrutan).
AMS test hittar du här

Mitt resultat: POLIS...! :)
Vad blev du?

lördag, oktober 28, 2006

Valutvärdering och val av regionråd!

Idag valde vi regionråd för nästa 4 år. Det blev Jonas Andersson (Hälso- och sjukvård) och Lars Nordström (Kultur). Ersättare blev Birgitta Adolfsson.

Resten av dagen hade Fp i Göteborg valutvärderingskonferens. Bra att få prata om vad som var bra och vad som kan göras bättre.

Simons namnsdag.
Mormor och morfar hade pumpa-verkstad med barnbarnen. Riktigt fina blev de. Linnea fick med sin att göra klart hemma eftersom hon sålt Blå bandet till förmån för Cancerfonden hela dagen.

fredag, oktober 27, 2006

Folkpartiet regerar...

...trots att vi gick tillbaka så kommer vi att ha fler kommunalråd (politiker arvoderade på hel- eller deltid) efter detta valet än vad vi hade efter vårt eget succéval 2002! I vår partistyrelse sitter nu 4 ministrar - sammanträde i Stockholm idag.

Det är fortfarande en lite märklig känsla att vi både vann och förlorade samtidigt. Men viljan att vinna fullt ut 2010 är redan stor.

torsdag, oktober 26, 2006

Veckan som gick...

Torsdag 26 oktober
Heldagskonferens med Utbildningsgruppen i GR. Späckad dag med framtidsplanering och visioner. Från början var det tänkt som en lunch-till-lunch-konferens (det måste vara ett påhitt av någon som inte har småbarn eller inte längre har något gemensamt med sin partner...) nu gjorde vi om det till en heldag och vips kunde fler närvara!

Onsdag 25 oktober
Kommunstyrelsen leddes av Anneli Hultén (s) idag - både Göran J och Jan H hade förhinder.
På presskonferensen efteråt ville SR Göteborg ha en kommentar till att kommunen går med 800 miljoner i överskott i år också (prognos).
Skälet är bla att försörjningsstödet minskar vilket är mycket bra. Jag konstaterade också att nämnderna är väldigt försiktiga i sina prognoser vilket gör att satsningar som skulle behövas på fler förskoleplatser och satsningar i skolan inte görs. Det är inte alls bra. Vi kan tänka oss att förskottera en del av det förväntade överskottet till en ny älvförbindelse. Dessutom ser det ut som att utrymmet att sänka skatten med 25 öre nästa år finns.

Tisdag 24 oktober
Frukostmöte hos JKL. Tidigt - och jag som inte är någon morgonmänniska...
Jag pratade om framtidens Göteborg. Hur man påverkar i opposition och vilka utmaningar Göteborg står inför. Självklart kommer en Alliansregering att påverka även Göteborgarna. Det gäller att göra klart vad som är vår förtjänst och vad som är (s)-styrets fel.

Idag blev det officiellt att Frank Andersson slutar i kommunen och går till regionen. Och att sossarna fortsätter planera cykelbro och regera med miljöpartiet och vänstern.
Stackars Göteborg. Vi behöver en ny älvförbindelse under älven - för både bilar och kollektivtrafik. Högre prioritet borde en reparation av Göta Älvbron vara! Bort med förskolans köer, färre barn i grupperna, satsa tidigt på skolan, jobb istället för bidrag...
Nu känns det extra jobbigt att inte vi vann så att vi kunde få genomföra vår politik!

Träffade en rekryterare idag också (ny VD i AB Framtiden efter Kurt Eliasson)

Utbildningsnämnd på eftermiddagen. Då hade vi också fått veta att VÄNSTERN tar över skolfrågorna efter Frank. Jag saknar honom redan!!!

Måndag 23 oktober
Göteborgsregionens förbundsstyrelse i Partille hela dagen.
Träffade också en rekryteringskonsult från ManPower (Ny förbundsdirektör ska rekryteras efter Bibbi Carlsson).

Lördag 21 oktober - Söndag 22 oktober
Juniorcupen 2006 - en rikstäckande gymnastiktävling som GF Kennedy anordnade i helgen på Frölunda Kulturhus. Linnea och jag var funktionärer båda dagarna. Jag var speaker.
Stefan G (min IT-vän) kom fram efteråt och undrade om jag är överallt... sist vi sågs stod jag i valstugan :) Själv var han där och tittade på kusinen som tävlade för Brommagymnasterna (mycket duktiga). Vann gjorde Stockholm Top Gymnastics. Kennedy blev bästa göteborgslag men tog sig inte till finalen.

torsdag, oktober 19, 2006

Blogga eller inte blogga...

...det är frågan.
Under några intensiva veckor har jag inte haft tiden - ämnen har sannerligen inte saknats att skriva om men tiden... så jag har frågat mig själv flera gånger om det är någon idé.

Gör ett nytt försök!

PS. Jag betalar TV-licens.

onsdag, oktober 11, 2006

Billström fick gå...

Annika Billström förlorade makten stort i Stockholm. Det är naturligt att hon tar konsekvenserna och lämnar gruppledarskapet tyckte Stockholms distriktsstyrelse. En person reserverade sig mot beslutet: Annika Billström själv.

Ett klart fall för bristande insikt. Men faktum är att det finns fler...
- Efter det dåliga resultat är det naturligt med förnyelse, säger...
Bosse Ringholm!

Samme man som meddelade att styrelsen inte varit enig och att den enda som röstat emot var Annika själv är den som talar om förnyelse. Är det bara Billström som ska ta det ansvaret? Det är inte utan att jag ser fram emot deras partikongress i mars!

söndag, oktober 08, 2006

Lisebergsavslutning...


Idag har hela min familj varit och tok-åkt på Liseberg. Sista dagen för säsongen. Katten och jag var hemma. Jag jobbade, katten sov. Lite orättvist faktiskt. Läste, skickade mail och bytte till alldeles nya lakan hann jag också med. (Jättefina blårandiga från Hemtex)

Sedan fick jag rycka ut som räddningspatrull - pojkarna hade åkt iväg utan tillräckligt varma jackor så jag åkte dit med en varmare omgång.
Väl hemma upptäckte jag punkteringen...

Pyspunka...

Jag har gasbil. En V70 bi-fuel.
Punktering på denna typ av bil är inte som vanliga punkteringar. Det finns inget reservhjul utan ett litet lagningskit med en sprayflaska. Spraya och kör till närmsta verkstad typ.
Imorgon liftar jag till Gustav Adolfs Torg.

lördag, oktober 07, 2006

Var är brudarna Persson?

Idag presenterade oppositionen sin skuggregering. I kommentarerna till Alliansregeringens sammansättning har flera socialdemokrater påpekat brister i jämställdheten. 11-10 ser bra ut påpappret men att ministrarnas taburetter är av olika tyngd. Men hur blev det när sossarna skulle utse sin avbytarbänk:

Göran Persson, gruppordförande
Sven-Erik Österberg, arbetsmarknadsutskottet
Carina Moberg, civilutskottet
Pär Nuder, finansutskottet
Ulrica Messing, försvarsutskottet
Thomas Bodström, justitieutskottet
Berit Andnor, konstitutionsutskottet
Margareta Israelsson, kulturutskottet
Anders Ygeman, miljö- och jordbruksutskottet
Tomas Östros, näringsutskottet
Lars Johansson, skatteutskottet
Tomas Eneroth, socialförsäkringsutskottet
8-4 så långt...

fredag, oktober 06, 2006

Alliansregeringen presenterad

Det kändes väldigt högtidligt idag när vår nye statsminister läste upp regeringsförklaringen och till slut också berättade vilka som skulle ingå i den första Alliansregeringen.

Cissi blir minister - jag är omåttligt stolt!!! Sverige får äntligen en kompetent EU-minister, en som dessutom brinner för EU. Cecilia placeras centralt i regeringen hos Fredrik Reinfeldt.

Folkpartiet får 4 ministrar, förutom Cecilia, så blir Lars Leijonborg och Jan Björklund utbildnings- respektive skolminister (egentligen inga överraskningar) dessutom blir Nyamko Sabuni Integrations- och jämställdhetsminister.

Nyamko har varit kontroversiell i många frågor och jag har kritiserat henne (direkt till henne) för att göra egna utspel, sitter man i partiledningen så företräder man partiet - inte sig själv.

Nu hann hon knappt bli fotograferad på Lejonbacken förrän antagonister mer eller mindre krävde hennes avgång. Sakta i backarna! I sin nya roll som minister finns inget utrymme för egna utspel. En minister ska verställa regeringens politik!
Annars var väl utnämningen av Carl Bildt ett genidrag? Utrikespolitik är inte Reinfeldts starkaste gren - utse en stjärna och du slipper svåra frågor om Mellanöstern!

Infrastrukturministern (Åsa Torstensson) är från Västsverige - förhoppningsvis slipper vi argumentera med henne om tillväxtregionernas infrastrukturbehov.

En med tofs, två öppet homosexuella, vår första svarta, lägst medelålder, tre tvillingföräldrar... Vilka andra unika delar finns i Reinfeldts första regering? Ja förutom att de känns väldigt pigga i jämförelse med regeringen Persson.

På tal om Göran Persson så var hans kommentar:
- Det här är en enpartiregering!

EEEEeeh - ursäkta, men kommer detta uttalande i från samme man som sökte stöd för en socialdemokratisk regering? Hur många ministerposter var du villig att dela med dig till ditt "regeringsunderlag" som du kallade det? Det gick ju inte ens att fånga dessa tre (fyra)partiledare på samma bild...

Vi har fått en majoritetsregering för första gången på väldigt länge. Hälften av ministrarna kommer ifrån m, 4 från fp och c och 3 ifrån kd. Visst hade jag gärna sett en folkpartist även som biståndsminister (Birgitta Ohlson) och Johan Pehrsson som justitieminister, Erik Ullenhag som socialförsäkringsminister/sjukvårdsminister och Karin Pilsäter på finansen. Men med vårt valresultat så är detta fantastiskt bra! Jag är både stolt och nöjd!

Hela listan finns här