tisdag, juli 04, 2006

Till Almedalen - mot alla odds!

En olycka kommer sällan ensam - har en bekant som hävdar att de alltid kommer om tre...

Kl. 01.30 kräks Simon ner hela sin säng.
Bara att duscha av honom, slänga lakanen i tvättmaskinen och inse att madrassen nog inte går att rädda... Illamåendet verkar vara av engångskaraktär så vi fortsätter packandet för en vecka på Gotland.

Tidigt på morgonen åker jag till Teknisk service för att få ett positionsljus fixat, då hade bilen också meddelat att den hade motorfel och ville ha service... - fantastiskt med bilar som talar om vad det är för fel på dem! Killen på Teknisk service sa att de måste "koppla upp bilen mot datorn för att kolla felet" och undrade om jag behövde bilen idag.
- Ja, vi ska till Visby om en timme, sa jag. Så vi fick en ersättningsbil - en SAAB 9-5 Aero (riktigt rolig att köra!)

Vi tar god tid på oss. Äter lunch på IKEA i Jönköping redan 11.15 och sedan fortsätter vi färden mot Oskarshamn. När vi nästan är framme stoppas vi av en man med röd flagg mitt i skogen. Vägarbete. Efter 20 minuters väntan (i 30 graders värme) får vi veta att det är en stor maskin som ska flyttas, de är strax klara... Efter ytterligare 20 min får vi köra. Vi missar färjan från Oskarshamn med 3 minuter...

Det gick att boka om till färjan kl. 21. Istället för att lyssna på Göran Hägglund fick vi bada i havet. Och strax efter midnatt anlände vi till Visby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar