tisdag, april 26, 2016

Starta hockeygymnasium även för tjejer i Göteborg!


Sveriges största elitidrottsgymnasium ligger i Göteborg. På Katrinelundsgymnasiet finns 16 olika idrotter representerade, med över 550 idrottande eleverUtbildningen på skolan syftar till att ge eleverna en god grundutbildning och samtidigt kunna satsa på en elitkarriär inom sin idrott. 

I dag finns det 31 hockeygymnasier runt om i landet. Fyra av dessa är för tjejer. Hockeygymnasiet i Göteborg är mycket framgångsrikt och har fostrat flera världsledande spelare, några av dem var med och tog hem SM-guldet till Göteborg och Frölunda hockey i söndags! Här finns omfattande kompetens och erfarenhet som kan ligga till grund för ett ledande hockeygymnasium också för tjejer i Göteborg.

Damhockeyn växer i Sverige, därför ökar behovet att kunna kombinera en gymnasieutbildning med elitsatsning även i Göteborgsregionen.
Idrottsutbildningar måste godkännas nationellt, därför är det viktigt att dialogen med alla berörda startar snarast, för att ansöka om etablering av hockeyinriktning även för damer med start nästa höst.

I dag på utbildningsnämndens sammanträde har vi tagit initiativ till att starta dialogen 
med lokala klubbar och förbund med syftet att utreda förutsättningarna för att etablera ett hockeygymnasium för tjejer i Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar