måndag, maj 29, 2006

Läckberg fångade mig igen...

I somras upptäckte jag Camilla Läckberg. Visst var det sent men jag streckläste Isprinsessan och Predikanten direkt efter varandra. Stenhuggaren fick jag i julklapp och nu har jag precis avslutat Olycksfågeln. Jag vill genast läsa nästa. När kommer den? Hur många mord kan de reda upp i Fjällbacka? Kanske kan familjen Hedström/Falk flytta till Göteborg?

Jag gillar att läsa (kvinnliga) deckare som avkoppling. Läser man 10 kilo handlingar i veckan så är det inte alltid man orkar plöja en massa skönlitteratur också - men det är bra avkoppling! Mitt problem är bara att jag har så svårt att släppa dem när jag väl börjat...

Camilla Läckberg har ett språk som tilltalar mig och det känns som om det är jag som tänker det jag läser *ler*. Låter kanske som en konstig beskrivning men hon har en förmåga att berätta flera berättelser parallellt utan att det blir konstlat eller förvirrat. Och så kan man klura ut vem som är mördaren... Flera gånger ibland...

Har du inte läst något av Camilla Läckberg ännu är det dags!!!

lördag, maj 27, 2006

En ny test... på dn.se!

Lever du som du röstar? Hur mycket jobbar, joggar och bakar du? Köper du trisslotter och tittar på Efterlyst? Stämmer det med hur du röstar?

Och jag kan ju inte motstå dessa test...

Reslutat:
Fp 80%
M 77%
Mp 48%
Kd 47%
V 34%
C 31%
S 13%

Du hittar länken här - skriv gärna ditt eget resultat i kommentaren!

Födelsedag!

Väcktes imorse av familjen som sjöng vackert och kom med frukost på sängen. (Har jag riktig tur får jag det imorgon också eftersom det är Mors dag...;) - jag älskar att äta frukost på sängen!!!)

Presenter, blommor och en teckning till världens bästa mamma! Sämre födelsedag kan man ha!

Då har man alltså fyllt 41. Den "magiska" gränsen passerades förra året - ingen kris i sikte nu heller. Kanske beror det på att jag verkligen gillar att fylla år? Då får man acceptera att man faktiskt blir äldre ;)

torsdag, maj 25, 2006

Stavgången avklarad...


Bland alla de saker som jag klämt in den senaste tiden är också utmaningen mellan gruppledarna att deltaga i Göteborgs stavgång kvällen före Göteborgsvarvet.
7 km i Änggårdsbergen, 12 maj, en strålande sommarkväll - jo det är sant! Den kvällen var det sommar, men sedan dess har det varit trist med blåst och regn.

Stavgången gick jättebra! Lite stressad var jag eftersom jag landade på Landvetter kl. 17 och skulle träffas vid Slottskogsvallen kl.18... Nu bor vi ju alldeles nästgårds så det var inte problemet utan alla löpare som skulle vara med i Göteborgsvarvet dagen efter som skulle "svänga förbi" och hämta nummerlapparna - de korkade igen totalt så jag var hemma 10 minuter i sex och fick byta om i hallen...

7 km i sällskap med Frank Andersson (s) han ersatte Göran Johansson, och på slutet även Eva Olofsson (v) som fick upp tempot när hon såg oss på serpentinstigarna i Änggårdsbergen. Carina Liljesand (kd) var sjuk så hon ersattes av Martin Hellström. Jan Hallberg (m) och Kia Andreasson (mp) kunde inte motstå tävlingsmomentet utan pinnade iväg snabbt och passerade mållinjen hand i hand... Vi andra luktade lite på blommarna i Botan också!

Det var riktigt roligt - och inte sista gången jag gjorde detta. Effektiv träning!

---------
Uppdaterad du kan läsa mer om utmaningen i GT här och här

tisdag, maj 23, 2006

Underbara kommentarer

Joel fick följa med till Stadshuset och ligga på min soffa igår. Robert var bortrest och jag hade saker som inte gick att skjuta upp (deadline med budgeten bla).
Han var ganska pigg, såg lite på film, ritade och konverserade sin omgivning. Men när kl. var över två hade han tröttnat och trodde väl inte på mitt "alldeles strax" som svar på frågan "när ska vi åka hem mamma?"

"Jag har inte tid med detta mer nu", säger han med en suck.
Då skrattade vi allihop och insåg att det var dags att packa ihop...

Fp's budgetförslag klart!

Äntligen är vi klara. Idag gick budgeten till tryckeriet och om en vecka har vi presskonferens och berättar vad det står i den...

Bloggen har under denna tiden fått vila - ledsen för det - jag har inte hittat tiden att skriva något helt enkelt. Nu blir det ändring.
Ska också passa på att kommentera en del saker som hänt. Men nu tänker jag dock åka hem efter en lång arbetsdag!

fredag, maj 05, 2006

Fotbolls-VM...

Jag flög Bromma tur och retur som jag brukar på fredagar... På hemvägen står denna kärra parkerad på plattan.
Malmö Aviation är tydligen fotbollslandslagets officiella flygbolag. Jag förstår att de är omåttligt stolta över den uppgiften. Men med tanke vilken debatt som förs om de tillfälliga bordeller som sätts upp i Tyskland så undrar åtminstone jag lite över hur de tänkte...

På hela långsidan står det: SE, UPPLEV, ÄLSKA

torsdag, maj 04, 2006

Messing lovar ny tunnel...

I dagens GT lovar nu infrastrukturminister Ulrika Messing att en ny tunnel under Göta Älv ska byggas. Frågan är vad det löftet är värt denna gången. De fyra skälen som ministern nu har att bygga en tunnel är inte nya.
· Tingstadstunneln som flaskhals
· Göteborgs Hamn - nordens största hamn
· E6 som länk till Norge
· Miljön

Ändå krävdes det bara en pennstreck av Messing för att det skulle försvinna ur planerna när regeringen förhandlade med miljöpartiet (och vänsterpartiet). Och statsminister Persson uttalar sig fortfarande om att detta är "lokala önskemål" och att regeringen måste ta hänsyn till hela Sverige.

Vilka garantier har vi för att detta löftet inte suddas ut i en ny förhandling med miljöpartiet?
Folkpartiet har motionerat i Riksdagen om älvförbindelse fler gånger och så mycket är säkert att inget parti i Alliansen vill stoppa en tunnel - tvärtom!