tisdag, maj 04, 2010

Göteborg klättrar 30 platser - Härryda bäst i väst!

Imorse presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga rankinglista över företagsklimatet i Sveriges kommuner. Inbjudna för att diskutera  var representanter för partierna. Från Alliansen var förutom jag, Jan Hallberg (M), Martin Hellström (KD) och Anders Flanking (C) från de rödgröna kom Anders Nilsson (S) och Eva Ternegren (MP).

Göteborg har klättrat 30 placeringar. Bra! Men det finns så mycket mer att göra. Bäst bland Göteborgsregionens kommuner är Härryda på en hedrande 8:e plats. Grattis!

För att det ska bli genomfört krävs maktskifte i Göteborg och att Alliansregeringen får förnyat förtroende. Exempelvis är vissa branscher är helt eller delvis stängda för alternativ och företagande. Upphandlingen måste bli bättre så att fler små företag har en chans att lägga anbud. Lagen om valfrihetssystem (LOV) gör det möjligt för kommuner att öppna för fler företag att erbjuda tjänster och sedan låta människor avgöra vem som ska komma över tröskeln för att hjälpa till. 

Göteborg - och Västsverige - har klarat kriser förr. Både textil-, varvs- och nu fordonsindustrin har gått igenom stålbad men ur det har något nytt spirat. Göteborg kan inte enbart hoppas på att turister ska hitta hit - det är en viktig del - men för att vi ska kunna växa som stad måste vi ha en förskola och en grundskola/gymnasieskola och högre utbildning med hög kvalitet och en äldreomsorg som erbjuder det de gamla behöver. Det gynnar också företagsklimatet!

Som sagt. Maktskifte i Göteborg tack! 

Media om detta: GP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar