tisdag, september 09, 2014

Det kanske inte är eleverna i våra skolor som behöver bättre utbildning. Det kanske är du?

Alla är överens om hur viktigt det är att satsa på skolan. I synnerhet här i Göteborg där elevernas resultat rasar i mätning efter mätning. Alla kräver förbättring och många i det rödgröna lägret håller minister Jan Björklund som ansvarig.
Då visar de inget annat än hur lite de kan om samhällskunskap. Sedan 1989 är den svenska skolan ett kommunalt ansvar, efter ett socialdemokratiskt riksdagsbeslut. Det är därför Anneli Hulthén som ska svara på alla frågor om elever i Göteborg utan gymnasiebehörighet. Om skolorna i Göteborg inte lever upp till förväntningarna, så faller ansvaret tungt på de politiker som budgeterar, administrerar och prioriterar. Och i Göteborg så sitter de allihop i det rödgröna gänget på Gustav Adolfs Torg.

Det här är en av många saker vi vill ändra på. Skolan är framtiden och fungerar inte den så fungerar ingenting. Det vet du. Det vet varje lärare. Det vet varje elev. Och det vet faktiskt de rödgröna också, trots att de uppenbarligen inte är så bra på samhällskunskap.

Det intressanta är alltså inte att alla partier vill ha en bättre skola. Det intressanta är hur det ska gå till. För idéerna som skiljer oss från dem är, uppriktigt sagt, väldigt olika. Sossarna i Göteborg har satsat minst pengar på gymnasieeleverna

i Göteborg av alla kommuner i hela landet. Minst pengar. Av alla 290 kommuner i Sverige. Det är precis lika galet som det låter. Och det vill vi förstås ändra på. Vi vill också ha fler lärare i klassrummen. Fler speciallärare. Mer ordning. Mer arbetsro. Högre lärarlöner. Fler halvklasstimmar och mer resurser till extraundervisning där det behövs. Och vi vill flytta ansvaret, lyfta ansvaret, för skolan ifrån stadsdelarna. Vi vill mycket som de andra inte vill.
Med stöd av de skolreformer som genomförs av en framtida Alliansregering så kommer vi att vända den negativa trend för skolan i Göteborg – som faktiskt (statistiskt och fullt mätbart) har pågått ända sedan den där ödesdigra dagen den 8 december 1989 då vänsterriksdagen visade sin okunskap om det moderna kunskapssamhället.
Tycker du som vi? Har du hygglig koll på samhällskunskap? Då vet du hur du ska rösta på söndag.

Läs mer om Folkpartiets skolpolitik i Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar