fredag, november 13, 2009

Inspiration, kreativitet och prisutdelning på Kunskap & FramtidPå Kunskap- och Framtidsmässan i dag passade det perfekt. Först en inspirerande föreläsning av Teo Härén vikten av att kombinera kunskap och kreativitet. Han är fantastisk! Inte så konstigt att han fått pris som årets talare.

Sedan var det dags att under högtidliga former dela ut och premiera de skolor som satsat på att utveckla samarbetet och kvalitén i skola-arbetslivskontakter. Bra samverkansformer mellan skola och arbetsliv är en förutsättning för god personalförsörjning vilket stärker regionens konkurrenskraft. Samverkan är också grunden för elevens framtida yrkesval.

Det finns redan idag goda exempel på samverkan men de kan bli många fler. Därför togs Utmärkelsen fram i samverkan mellan: GR Utbildning, Svenskt Näringsliv, Västsvenska Industri- och Handelskammaren, Företagarna, BRG, LO, SACO, TCO och Arbetsförmedlingen. Vi också gemensamt utgjort juryn. Som ordförande i juryn var det mitt privilegium att vara prisutdelare!

Pris till bästa
Grundskola: Torslandaskolan
Gymnasiskola: GTG - Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium och Ester Mosessons gymnasium

Juryns hedersomnämnande gick till:
Almåsskolan, Yrkesförberedande centrum - Frölundagymnasiet & Teknikprogrammet på Nösnäsgymnasiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar