fredag, april 28, 2006

Göran Persson vill regera själv...

Saxat från politik.nu:
"Göran Persson vill inte släppa in vänsterpartiet eller miljöpartiet i en framtida regering. Jag ger mig inte ut på några äventyrligheter, sa han vid riksdagens frågestund på torsdagen.

Statsminister Göran Persson pressades hårt av de borgerliga när han deltog i en frågestund i riksdagen på torsdagen. Folkpartiledaren Lars Leijonborg ville ha ett klart besked om hur det blir om "olyckan är framme" och vänsterblocket segrar i höstens riskdagsval.
– Människor vill veta hur det kommer att se ut. Man vill inte vakna upp med vägtullar, friår och annat som man inte har röstat på. Regeringsfrågan måste redas ut, sa han.

Göran Persson hade dock en helt annan uppfattning. Det finns ingenting att reda ut, menar han. Den goda ekonomiska utvecklingen är ett styrkebesked som talar för sig själv.
– Jag kommer i den här valrörelsen precis som i den 1998 och 2002 att söka mandat för en socialdemokratisk regering, var Göran Perssons besked. "

Jag kanske har dåligt minne men var det inte Persson som var villig att diskutera med (åtminstone) miljöpartiet om ev ministerpost? Och vad jag kommer ihåg har både (mp) och (v) varit tydliga med att de kräver mer av samarbetet i framtiden - de vill in i regeringen!

Visst är det märkligt att skillnaderna mellan 4 partiet som VILL regera tillsammans lyfts upp till "stor splittring i alliansen" medan alternativet är 3 partier som inte ens är överens om att de vill regera ihop eller ej, dessutom saknar en gemensam politik passerar.

Ge väljarna besked! Göran - du lär inte få över 50% av rösterna i detta valet heller!
------------
uppdaterad i rätt ordning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar