fredag, april 15, 2011

Allt fler barn väntar på förskoleplats

Den 1 april hade 751 barn väntat mer än fyra månader i förskolekön. Av dessa hade 427 barn erbjudits plats någonstans i hemstadsdelen, men tackat nej. Kön till förskolan är rekordlång, skriver GP, som i dag publicerar den senaste statistiken från Stadskansliet. 

Skolinspektionen ska nu granska förskolorna i Göteborg och det är välkommet, det har inte gjorts sedan 2004. Förskolesystemet har havererat och det är tack vare dagliga hjälteinsatser från förskolelärare, förskolechefer och tålmodiga föräldrar som verksamheten trots allt kan rulla vidare.

Tyvärr är detta egentligen ingen nyhet. Socialdemokratiska kommunalråd har kommit och gått – men förskolekön har bestått. Folkpartiet och Alliansen ser däremot bristerna och vill ge stadens förskolor bättre förutsättningar att bedriva sin verksamhet. Bland annat vill vi öronmärka resurserna till varje barn. Ett förstärkt uppdrag väntar förskolan. Vi hade önskat bättre förutsättningar för att möta ett sådant kvalitetslyft. Har bloggat en del om förskola tidigare. Du hittar en del här

I förra veckan skrev jag tillsammans med Kristina Tharing (M) och David Lega (KD) på GT debatt om situationen inom förskolan och alla löften om bättring. Artikeln är värd att läsa!

I nyhetsflödet: GP1, GP2,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar