lördag, mars 18, 2017

Verklig frihet kräver trygghet



Göteborg behöver ett rättsväsende som markerar vad som är rätt och fel och en närvarande polis som kan upprätthålla lag och ordning. Göteborg behöver betydligt fler och synliga poliser i yttre tjänst.

I rapporten "Särskilt utsatta områden i Göteborg", som presenterades nyligen av Göteborgs stad och Polisen lyfts Bergsjön, Biskopsgården, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo och Lövgärdet som områden där den upplevda otryggheten och kriminaliteten är hög. Hot, våld, skadegörelse, buskörningar samt stölder är tyvärr vanligt förekommande. Det är de mest socialt utsatta som drabbas värst.

Rättssamhället måste återupprättas. Liberalerna presenterade förra helgen en rad förslag för att stärka polisen och det lokala trygghetsarbetet. Antalet poliser måste öka och vi vill se 25 000 poliser i Sverige inom fem till sju år. För Göteborgs del skulle satsningen innebära minst 300 fler poliser i Göteborg, varav 240 i yttre tjänst. Övriga poliser skulle förstärka utrednings- och spaningsarbetet, förstärka förmågan att hantera grova brott och brott i nära relation. Det skulle göra skillnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar