lördag, juni 09, 2007

Göteborg mötte Götheborg!

Vilken dag!

Ostindiefararen Götheborg välkomnades hem av hundratusentals Göteborgare i småbåtar, på kajerna och klipporna längs hela hamninloppet. Det var helt fantastiskt. Jag hade Simon med mig ombord på ångaren Bohuslän och vi mötte Götheborg ute vid Rivöfjorden. Vi startade vid 9.30 och då var det redan 27 grader varmt... och varmare skulle det bli!


På väg in användes flodsprutan flitigt på de två fartygen precis framför Götheborg (hörde flera som trodde att den användes för att få bort småbåtarna - då kunde jag berätta att det är tradition att då ett fartyg kommer tillbaka till sin hemmahamn första gången så skall flodsprutan "bana väg" - lite extra festligt så!) och salut sköts både från Nya Älvsborgs fästning och från Götheborg när hon kom till kaj. 32 grader, stekande het sol och fest i Frihamnen. Det gick åt många vattenflaskor i väntan på kungen, presidenten och de andra. Till Simons stora lycka fick vi också chansen att gå ombord efter att vip-vipgästerna lämnat kalaset!
Det finns fler bilder från festen på gp.se

Amnesty International och LUF kampanjade för mänskliga rättigheter i Kina! Heja!

På kvällen grillade vi (Stefan, Mattias, Tobias, Pär och Alice) satt ute till kl. 23 och då var det fortfarande 25 grader varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar