måndag, november 02, 2009

Grattis Hvitfeldtska!

Idag blev det klart att Hvitfeldtska gymnasiet blir den första skolan i Göteborg som får starta spetsutbildning och det i matematik vid NV-programmet. Redan idag har vi spetsutbildningar för idrottare eller estetiskt begåvade elever på flera gymnasier i Göteborg. Folkpartiet har länge varit pådrivande för att även elever med fallenhet för matematik, teknik och naturvetenskap ska få samma chans att utvecklas.

Jag vill att den göteborgska skolan ska präglas av kunskap och vara en skola för alla. En skola för alla betyder att elever ska mötas med nya utmaningar. Utmaningar anpassade för såväl den elev som behöver mer tid på sig som för den som vill gå snabbare fram. Det var därför som jag redan på våren förra året motionerade till kommunfullmäktige om att inrätta Nobelklasser i Göteborg, tyvärr var det något som den styrande majoriteten då avvisade.

Därför är det oerhört glädjande att Skolverket nu förlägger en spetsutbildning till Hvitfeldtska. Spetsutbildningen kommer inte bara stimulera blivande elever utan kommer vara en energikick för hela den kommunala gymnasieskolan. Det är bara att lyfta på hatten och säga grattis Hvitfeldtska och hoppas att fler följer efter!

Läs mer i GP
Andra bloggar om: spetsutbildningar, Nobelklasser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar