tisdag, maj 04, 2010

Sossarnas budget - en ganska blek produkt.

Socialdemokraternas Anneli Hulthén presenterade sin budget idag. Många vackra ord men få konkreta förslag om hur vikande kunskapsresultat ska vändas. Alla elever behöver mötas av utmaningar, därför behövs extra stöd sättas in tidigt men elever är olika därför behövs också särskilda spetsutbildningar typ Nobelklasser. Inte en rad fanns om detta i budgeten. Kanske inte så konstigt med tanke på att (S) i sin riksdagsmotion på nya skollagen vill förbjuda den typen av specialklasser.

Förskola och dagbarnvårdare satsar (S) extra på. Det är bra. Men.
Idag kom ny statistik som visar att förskolekön i Göteborg fortfarande existerar, (ca 500 har anmält sig, 240 väntat mer än 4 månader och 3 köat i hela stadsdelen). Trots detta skriver socialdemokraterna i sin budget att det råder full behovstäckning, då räcker inte deras satsning så långt. I 16 år har de styrt och lovat att kön ska försvinna. Varje år har de återvunnit samma löfte. De är de som knött in barn i grupperna, som avvecklat dagbarnvårdarna och som ändå inte klarat kön. Det är ett (S)ystemfel.

Folkpartiet öronmärker resurserna till varje barn, elev och student. Vi låter föräldrar och elever välja själva och det styr också vart pengarna går. Det är att skapa förutsättningar för att Göteborg ska bli en utbildningsstad i världsklass!
Ur mitt pressmeddelande:
- Människor måste få mer makt över sin vardag och kunna leva livet - hela livet! Anneli Hulthéns kollektivistiska syn på äldre som en homogen grupp måste brytas. Äldre är individer med egen fri vilja. De vill och kan bestämma själva. Inga äldre skall tvingas isär av inhuman byråkrati och avsaknad av lämpliga boenden, därför vill vi införa en parboendegaranti och ge äldre valfrihet, avslutar Helene Odenjung (FP).

Jag kommer att fortsätta kommentera fler områden framöver.

Uppdaterad med andra som skriver: GP, GT,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar