onsdag, november 09, 2011

Inför lärlingsprovanställningar - det ger jobb åt unga

En av våra viktigaste utmaningar är att få fler ungdomar i arbete. Om unga människor går rakt ut i arbetslöshet, efter fler år i skolan, är det lätt att de tappar fotfästet och tron på framtiden. Enligt arbetsförmedlingens statistik från september fanns drygt 4 500 unga som var öppet arbetslösa och sökande i program med aktivitetsstöd i Göteborg. I en jämförelse med de andra länderna i EU visar det sig att Sveriges ungdomsarbetslöshet ligger över EU27-snittet och så har det tyvärr varit i decennier.

Genom lärlingsprovanställningar och fler praktikplatser i verktygslådan kan vi i kommunerna fortsätta att minska ungdomsarbetslösheten och skapa jobb för unga. En anställning handlar inte bara om försörjning - att få ett arbete ger kunskaper och erfarenheter, ett socialt sammanhang och ett kontaktnät som är nödvändiga för det fortsatta yrkeslivet. Det skriver jag i dag på GT debatt tillsammans med Ann Catrine Fogelgren.

1 kommentar:

  1. Tack för bra inlägg! Vi vill också få ut fler ungdomar i arbete. Därför lanserar vi nu en ny tjänst - juniorkonsult i sociala media. Jakten har börjat efter ninjorna i de nya kanalerna samt efter modiga företagare som kört fast eller inte kommit igång med de nya kanalerna. Vi kan knepen och hittar affärsnyttan. Allt börjar i en gemensam passion för att öka dialogen!
    ;) Victoria Ahlén, VD Awoque

    SvaraRadera