söndag, juni 22, 2008

Sjöjungfrun - i ett sträck!


Hade tänkt vänta tills den kom i pocket, men inte heller denna gång kunde jag hålla mig utan köpte Camilla Läckbergs senaste i torsdags. Några dagar ledigt och ny bok - underbart!

Historien är ruggig.
En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka och hans fru besöker desperat polisstationen och Patrik Hedberg på Tanumshede polisstation varje vecka för att få veta hur det går i sökandet efter honom.
Bibliotekarien Christian fanns med redan i Läckbergs förra bok Tyskungen, nu är hans roman klar och har gjort succé: "Sjöjungfrun" är en ruggig historia. Men Christian får märkliga hotbrev och på releasefesten kollapsar han.
Erica Falk väntar tvillingar (!) med allt vad det innebär och hennes lillasyster Anna är också gravid.

Jag gillar verkligen Camilla Läckbergs parallella berättelser - eller egentligen är det ju flera historier hon berättar. En som är huvudstoryn, alltid ihopknuten med en historia som går tillbaka i tiden, en om mordutredningen och alla inblandade i den och en om Erica Falk och hennes familjerelation med Patrik. Läckberg är lättläst utan att bli enkel. Sträckläste den och är lite avundsjuk på er som har den kvar att läsa i sommar... Jag längtar redan till nästa bok!

------------
intressant?
Läckberg, Sjöjungfrun, Tyskungen, Fjällbacka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar