tisdag, februari 09, 2010

Lärlingar bygger förskola - dubbel glädje!


Idag var jag med och tog ett första spadtag på en ny förskola i Kviberg.

Det var glädjande på flera sätt. Att få sätta spaden i marken och gräva för att starta bygget av en förskola är något jag gärna gör igen. Ofta. Göteborg saknar fortfarande många platser.

Det som dessutom var extra glädjande här är att i projektet kommer mellan 14-18lärlingar att vara delaktiga i bygget! Lågkonjunkturen har fört med sig att elever som gått ur byggprogrammet inte fått sin lärlingsbok - och utan den får de inte sitt yrkesbevis.

Det är byggföretaget Wäst-Bygg som ska bygga förskolan och de deltar i projektet som också ska motverka lågkonjunkturen i byggbranschen.

Kristoffer Öster, Disa Vinqvist som utbildar sig till plattsättare och ska vara med och bygga förskolan i Kortedala tog tillsammans med mig och Anneli Hulthén spadtaget.

Jag hoppas detta projektet blir ett i raden av byggprojektet som tjänar flera syften - vi behöver inte bara förskolor utan en mängd bostäder i Göteborg - och ser gärna fler liknande satsningar framöver.

Vi måste bygga i lågkonjunktur och tänka på att ungdomarna verkligen får sina lärlingsböcker så att när det vänder är de färdiga att gå ut på en arbetsmarknad med en eftertraktad erfarenhet och färsk utbildning.

Detta sprider vi gärna till övriga landet!

SR - rapporterade om det här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar