fredag, november 16, 2012

Göteborg fortsätter att rasa på skolranking


I går presenterade Lärarförbundet sin årliga ranking av landets skolkommuner. Årets Bästa skolkommun är Vellinge, Grattis!

Göteborg fortsätter att rasa på rankingen och placerar sig nu på en 208:e plats, vilket är 24 placeringar sämre jämfört med förra året. Rankingen är bred med flera kriterier och Göteborg har egentligen inga bra resultat alls, förutom övergången till högskolan – men det är inte så uppseendeväckande i en storstad.

Skolkommunen Göteborg har varit omdebatterad den senaste tiden och det är bara konstatera att det finns mycket att göra och förbättra. Läs gärna Nu krävs krafttag och jävlar anamma!

Kommuner som har satsat på skolan har lyckats vända trender och förbättra sina skolresultat. Göteborg har inte lyckats. Nu behövs högre ambitioner och högre krav. Politiken måste helt enkelt se till att skolorna utmanar och stimulera alla elever att nå längre. Det behövs en nystart!

1 kommentar:

  1. Såg att behörig lärare var ett kriterium, högst tveksamt då det riskerar att cementera utvecklingen av pedagogiken i skolan.

    Inom näringslivet har man i princip avskaffat skråväsen, och insett att det finns många fördelar med olika bakgrunder.

    Har fått förmånen att vikariera som lärare, och förvånats över; lång kateder-introduktion, lågt nyttjande av verktyg såsom Internet, TV samt lågt samarbete mellan lärare inom staden och mellan städer.

    SvaraRadera