onsdag, april 23, 2014

Säkerställ PrevenTells framtid

Varje sexuellt övergrepp är en tragedi. Liksom mer än 90 procent av alla som begår sexuella övergrepp rör det sig om en person som inte tidigare är känd av polis eller socialtjänst. Det gör det svårt att förebygga att övergrepp begås, men det betyder inte att det inte är möjligt.

Sedan 2006 funnits på Karolinska Universitetssjukhuset och deras Centrum för Andrologi och Sexualmedicin, CASM. Där arbetar man preventivt med att hindra att personer med riskbeteenden begår sexuella övergrepp. För tre år sedan gav regeringen CASM extra projektpengar för att de skulle kunna utveckla och utvidga det arbetet. Sedan dess finns en stopptelefon, PrevenTell, dit personer med riskbeteende kan ringa innan de begår ett övergrepp. Nu behöver vi säkra verksamhetens framtid.

Sexuella övergrepp är ett problem som är så stort det inte finns några alternativ. Det är en självklarhet att fortsätta finansiera de preventiva åtgärder som finns. Det skriver jag i dag på på Aftonbladet debatt tillsammans med mina partikollegor Maria Arnholm, Birgitta Rydberg och Ewa Bertz.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar