tisdag, augusti 17, 2010

Alla elever ska mötas av nya utmaningar!

För oss liberaler är det självklart att se till varje individs behov och förutsättningar. Vi vill öronmärka skolans resurser och se till att fler elever når målen. Men ambitionen får inte sluta vid att fler lämnar grundskolan med godkända betyg. Även den med VG eller MVG (dagens betygssytem) har rätt till nya utmaningar!
Alla elever har rätt att mötas av höga och positiva förväntningar. Vi måste också satsa på våra särskilt begåvade elever och ge dem rejäla utmaningar och förutsättningar att bli ännu bättre!

Så beskrev jag Folkpartiets förslag (2008) att införa Nobelklasser, eller spetsutbildning, på gymnasiet. Du kan läsa turerna om det här

Därför är förslaget från utbildningsminister Jan Björklund att tillåta elitklasser, eller som vi kallade dem, Nobelklasser, redan i grundskolan mycket välkommet. Specialbegåvade elever kommer ofta i kläm i skolan. Inte sällan understimulerade och skoltrötta. Om man inte har en specialbegåvning inom idrott, dans eller musik förstås - då är det helt ok med specialklasser typ Svenska Balettskolan eller Blåvitts fotbollsskola.

Dags att göra upp med Jante och verkligen se varje barn. Jag öppnar gärna Marie Curie- eller Alfred Nobelklasser i Göteborg efter valet!

Intressant? Flera andra bloggar också om detta förslag:
Fredrik Kjellberg Lotta Edholm Elitklasser

Media rapporterar här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar