torsdag, februari 23, 2006

Allianskonventet i Stockholm - historiskt möte!

Aldrig har 4 partier haft ett gemensamt möte för att manifestera att man vill ta över Sverige!

Min resa börjar redan kl. 06.10 då Carina Liljesand (kd) i sann alliansanda hämtar upp mig för gemensam resa till Stockholm.

Kl. 10.00 inleds konventet. Kören inleder med "Money, money money" med ABBA (hur tänkte de när de valde den låten?) de är jättebra - avslutar med "We are family" Sedan kommer alla partiledarna upp på scenen och inte bara ser ut att trivas tillsammans utan lyckas också förmedla den känslan till oss som är där.

Kan inte låta bli att undra över hur ett konvent med (s) (v) och (mp) skulle se ut...

Förutom att presentera arbetsgruppernas förslag och tal från partiledarna är det huvudsakliga skälet till konventet att vara sociala. Det blir tillfälle till det under kvällen på partajet... Fp är arrangör!

Bäst på scenen var idag Jan Björklund som är en mycket bra retoriker och talare och Göran Hägglund som hittar underbara metaforer. Det känns verkligen lite speciellt när hela salen applåderar lika hjärtligt oavsett om det är en partikamrat eller ej!
Maria Larsson kanske skulle tagit en teknisk kurs först (hon visade ett bildspel - men behövde en "hjälpreda" (hennes egna ord) för att kunna bläddra emellan dem...)

Festen blev succé! God mat - och bra underhållning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar