söndag, februari 19, 2006

Första partiledardebatten - 7 månader kvar!

Tv4 sände partiledardebatt ikväll mellan 20.00 och 22.00.
Andra kanaler sände OS, Floorfiller och Big Brother tror jag... Det är väl ingen brutal gissning att tittarsiffrorna inte var riktigt vad de brukar vara när det är partiledardebatt, ska bli intressant att se.

Förutom att debattreglerna var helt obegripliga och att debattledarna själva inte verkade lyssna till vad debattörerna sa utan mer vad som stod i deras manus, så blev det en hyfsad debatt!

  • Lars Leijonborg var tydlig, engagerad och skämtade - det är bra! Jag ville höra mer av honom ;)
  • Fredrik Reinfeldt överraskade med att använda samma argument som vi med utanförskap och ordning i skolan. Han är en duktig retoriker.
  • Maud Olofsson är engagerad - gick till attack! Var det någon som kallade henne Alliansens terrier?
  • Göran Hägglund hade nya glasögon. Också kvick i repliken. Klarade inte riktigt frågan om religösa friskolor.
  • Peter Eriksson var väldigt luddig. Vecklade in sig i långa haranger som han glömde bort att han redan sagt en gång innan. Men när det gäller valfrihet och fristående skolor borde han byta lag!
  • Göran Persson kunde t om driva med sin egen retorikteknik - det var kul. Men han är fruktansvärt dryg och det förlorar han mycket på!
  • Lars Ohly gick säkert hem hos de sina men kan knappast ha plockat några nya väljare med den retoriken. Fristående skolor är inte privatskolor Ohly! Lundsberg är en privat- och internatskola...

Trixet på slutet med att alla debattörer skulle säga nåt snällt om någon av de andra var ett kul grepp - möjligen på dagisnivå - men det är där värdegrunden läggs... *ler*

Sensmoralen: Även om vi inte håller med varandra - respekterar vi varandra... Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar