torsdag, november 04, 2010

Tack för alla röster - nu börjar jobbet!

I dag samlas den nya församlingen i kommunfullmäktige. Inför mötet vill jag först och främst passa på att tacka alla er som röstade Folkpartiet liberalerna i valet. Ett speciellt tack vill jag också rikta till alla er, 2482 personer, nästan 10%, som valde att kryssa för just mitt namn. Det är ett stort ansvar och mandat som jag och Folkpartiet har fått av er. Det hoppas jag kunna förvalta väl både i fullmäktige och i kommunstyrelsen kommande fyra åren.
Börsen är bevakad inför KF.

Kvällens möte är hårdbevakat. Polisen har gjort bedömningen att det krävs säkerhetskontroll när vi går in och därför är det nu fullt med kravallstaket på Gustav Adolfs Torg.

För fyra år sedan när SD tog sitt första mandat i Göteborgs kommunfullmäktige var ett 50-tal aktivitster utan demonstrationstillstånd på plats för att inte Mikael Jansson (SD) skulle kunna ta sig in på mötet. Jag bloggade om det då också Fullmäktige - en högriskmatch! 

Denna gången är det Rättvisepartiet Socialisterna som sökt tillstånd att demonstrera men polisen befarar att andra grupper kommer att ta till liknande aktioner.

Det är aldrig rätt att ta till hot eller våld för att hindra någon att göra sin röst hörd. Det är aldrig rätt att förhindra folkvalda att gå in på sina möten eller att fatta beslut. Respektera de demokratiska fri- och rättigheterna! Ta debatten. Sakligt.

"Jag hatar dina åsikter men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den"
Som Voltaire sa.

Skönt att vara liberal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar