måndag, september 08, 2014

Det här felet har vi gjort för sista gången

I snart 20 år har Socialdemokraterna styrt i Göteborg. Under tiden har vi gått till val fyra gånger och varje gång har vi i Folkpartiet trott att – nu är det äntligen dags!

Men skandal efter skandal efter skandal har rullats upp och sossarna har suttit kvar vid makten.Muteborg, rostiga italien­ska spårvagnar, skjutningarna i förorten, mygel med båtplatser och krognotor som är klädkvitton … Det verkar inte spela någon roll vad som händer, de rödgröna partierna får göteborgarnas förtroende ändå.

Det är naturligtvis vårt fel. Det är vi i oppositionen som varit alldeles för dåliga på att förklara vad som händer med en stad som går bakåt i utvecklingen. Vårt sätt att väluppfostrat argumentera mot våra motståndare har inte räckt till. Mesiga politiker vinner inga val!

Nu, 2014, måste vi därför sluta dalta och säga som det är: Det går väldigt dåligt för staden Göteborg. Vi rasar på näringslivets lista över var det går lätt att driva företag. Våra skolor underpresterar oavsett hur vi mäter kvalitet. Äldreboenden blir färre och sämre. Förskolorna lider av allt för stora barngrupper.

Men Göteborgs utveckling bevisas kanske inte bäst med hjälp av siffror. Utvecklingen blir ännu tydligare om vi ber dig svara på något som du är stolt över som hänt i Göteborg de sista 20 åren? Vad har hänt här som du skryter om bortsett från Håkan Hellström?

De rödgröna har haft sina chanser. Men nu slår klockan. Ska nästa generation göteborgare få något att vara stolta över så behövs ett nytt ledarskap nu. Du har ett stort ansvar den 14 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar