torsdag, september 11, 2014

Vem ska torka dig i rumpan när du blir gammal?

Vi undrar om du vet hur det är att bli gammal i Göteborg? Vi undrar om du vet att det en dag kan stå en fullständig främling i din hall med en tvättsvamp i handen. Och du får inte tacka nej! Du måste acceptera den personal som den kommunala hemtjänsten väljer att skicka hem till dig. Din värdighet? I det rödgröna Göteborg är den inte värd en glimt i ögat på Anneli Hulthén.
Det konstiga är att det finns en lag, LOV, (Lagen om valfrihetssystem) som tydligt säger att alla äldre har rätt att själva bestämma vem som ska hjälpa dem i hemmet. Lagen instiftades 2009 och fungerar utmärkt nästan överallt. Men den gäller inte i Göteborg.

Det kan förklara varför äldreomsorgen i Göteborg – av de som utnyttjar den – rankas på plats 281 av 290. I 280 av Sveriges 290 kommuner är de äldre mer nöjda med sin omsorg än de är här, i vår stad. I vårt Göteborg, som borde ha alla möjligheter att ta hand om de som slitit och släpat här i hela sitt liv. Och orsaken ligger förstås inte hos de underbara människor som arbetar i hemtjänsten utan hos de politiker som administrerar deras arbete.

Läs gärna siffrorna igen. De är lika sanna varje gång. Och de lär förbli lika sanna om du tillåter att de rödgröna partierna fortsätter förbjuda våra äldre att bestämma över sina egna liv.

På söndag har du chansen att göra något åt saken. Lägg din röst på Folkpartiet så kan du se fram mot en ålderdom där det fortfarande är du själv som har rätt att säga ja eller nej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar