lördag, september 13, 2014

Till dig som väljer mellan frihet och jämlikhet.

Vi vet att tiotusentals göteborgare fortfarande inte har bestämt hur de ska rösta. För många av dem står valet mellan två goda ting. Man uppskattar den frihet för individen som Alliansen står för. Och samtidigt känner en stor grupp behov av ökad solidaritet med de svaga i samhället. Många upplever att de röda partierna är bättre i den frågan.

Det kan vi förstås inte hålla med om, men vi är medvetna om din känsla. Vi vet att ni som tvekar tänker att det är antingen/eller – vilket är synd. I vår värld är det nämligen både/och. Den som vill hjälpa de svaga måste ha resurser = pengar = skatteintäkter. De intäkterna kan bara skapas genom riktiga jobb i riktiga företag. Det finns inget annat sätt, inte ens i Göteborg.

Här lever vi sedan 20 år i en tillvaro av begränsad frihet. Våra äldre får inte bestämma vem som ska torka dem i rumpan. Våra ungdomar får inte chansen att göra sitt bästa i skolan. Våra företag hämmas av kommunal byråkrati. Vår fina stad hämmas av idéer som borde försvunnit med Berlinmuren. Nu står du snart i vallokalen. Tillhör du dem som ännu inte bestämt sig så vill vi ödmjukt be dig tänka tanken att jämlikhet faktiskt inte kan finnas utan frihet. Broderskap (och systerskap) får du på köpet i ett samhälle där resurserna räcker till alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar