fredag, januari 27, 2012

Rödgröna förskolepolitiken har havererat

I går var det en lång interpellationsdebatt om förskolan i kommunfullmäktige. Bland annat ställde jag flera frågor till Robert Hammarstrand (S) som jag inte fick svar på. Dels om hur barngrupperna beräknas och dels om det nya begreppet "garantiplats" som har dykt upp i hanteringen av förskolekön, men som inte finns med i regelverket. Lyssna gärna på debatten.

Debatten om förskolan fortsätter även på GP debatt i dag - då jag replikerar jag på Roberts svar om krisen i förskolan. Under 2011 klarade inte sex av tio stadsdelar lagkravet om plats i förskolan inom fyra månader. Samtidigt går drygt 6800 barn i för stora förskolegrupper.

1 kommentar:

  1. Det spelar ingenroll vilken politisk färg förskolepolitiken har- Den har havererat överallt. Det finns ingen kommu i Sverige som håller vad man lovade i senaste valet. Det finns knappast någon förskolechef som skapar pedagogiska miljöer som är vettiga för barn och personal. Förskolan är en plats som som befäster stereotypa könsroller (för där finns nästan inga män). Hur mycket genuspedagogik mman ha, eller hur mycket man byter ut han och hon mot hen!

    SvaraRadera