måndag, mars 25, 2013

Sommarjobb som entreprenör!

Göteborgs-Posten skrev förra veckan att antalet sommarjobb kommer att minska i Göteborg. Det är ingen positiv utveckling, speciellt inte när ungdomsarbetslösheten är så hög som den är. Ett sommarjobb betyder mycket och Göteborgs stads förvaltningar och bolag har ett stort och särskilt ansvar att erbjuda plats till ungdomar. Idag, måndag, lottas 1500 platser ut bland de 2700 sökande ungdomarna. Stort grattis till de som har turen med sig!

Folkpartiet skulle gärna se att Göteborg testar fler och nya vägar att ta fram sommarjobb till ungdomar. Ett sommarjobb är ofta den första erfarenheten av ett riktigt jobb, en viktig erfarenhet att ha med sig i sitt CV och ett första steg mot ett yrkesliv.
Vi vill gärna se att konceptet Sommarlovsentreprenör prövas på fler ställen i Göteborg! Genom ett sådant program får ungdomar möjlighet att utveckla sina entreprenöriella egenskaper, pröva sin affärsidé genom att låta dem driva företag som "sommarjobb". I år prövas det i Västra Hisingen där ansökningstiden går ut 31 mars.

Det hade varit roligt om staden kunde genomföra det bredare och tillsammans med fler ex Handelskammaren och Ung företagsamhet (UF) eller andra organisationer som främjar entreprenörskap redan nu till sommaren - företagsamma ungdomar finns över hela staden. Och starta planeringen inför nästa sommar redan nu, så att fler får chansen! 

1 kommentar:

 1. Sommarjobb är otroligt viktigt som ung. Personligen började jag som UF-företagare och det var språngbrädan för mig att våga ta klivet ut och bli egen företagare. Är tacksam att för sjunde året i rad få möjlighet att driva Sommarlovsentreprenör som nu arrangeras för första gången i Göteborg oc det ska bli otroligt spännande.

  Följ oss på facebook:
  http://www.facebook.com/pages/Sommarlovsentreprenör-Västra-Hisingen/500562686648200?fref=ts

  Och ansök idag om du är bosatt på Västra Hisingen och är mellan 16-19 år!
  http://www.foretagsammavastrahisingen.se/bildspel/villdublidinegenchefisommar.5.7a8692f913cb5e7d8e81b2a.html

  Glad Påsk!

  SvaraRadera