måndag, januari 23, 2006

En vanlig måndag

Vaknar högst ovilligt - har ont i huvudet redan på morgonen, obra! Tar Panodil Zapp - reklamen stämmer faktiskt...
Väcker barnen, de är också trötta. Får jaga på killarna lite så att Simon inte kommer försent. Det har snöat jättemycket så det blir till att skotta och borsta fram bilen.

Lämnar Simon på skolan. Joel på dagis.
Kommer in till kontoret. Läser och svarar på mail. Försöker få almanackan att gå ihop - verkligen inte det lättaste. Tjingsar och pratar lite med Erica Larsson och Patrik från RFSL som har möte med Stefan. Berättar att jag inte ska sitta ordförande på deras kongress i år... De blir besvikna - gulligt!

Jan Hallberg (m) liftar med mig till EM-delegationen. Göteborg är värdar och arrangörer av EM i friidrott i augusti och EM-delegationen höll på att riktigt gubbgäng när den skulle utses. Men till slut gick vi borgerliga och miljöpartiet ihop om ett yrkande att vidga sammansättningen genom att välja 2 kvinnor ur Kommunstyrelsen - på så sätt skulle också fler partier bli representerade. Det gjorde Göran Johansson så förbannad att han bordlade (sköt upp) beslutet i 6 veckor!!! När han var som argast hävdade han att Svenska Friidottsförbundet nog skulle anse att vi bröt avtalet med dem. Jag trodde nog att ordföranden i förbundet inte skulle ha något att invända mot att fler kvinnor representerar Göteborg... Ordföranden hette Bengt Westerberg. Sedan kom jag och Vivi-Anne Nilsson (s) in. Anneli Hulthén (s) kommenterade det beslutet med att det var som att utse 2 lösbröst. Nu är hon själv ett.

Vi går igenom ekonomin, invigningen och biljettförsäljningen - det blir en härlig fest! Hoppas vädret blir bättre än i Helsingfors...

Äter lunch

Tillbaka till kontoret. Mer mail och telefonsamtal. Går till Apoteket och köper medikamenter - egentligen behöver jag nog kuckelimuckmedicin.

På kvällen har vi kommunfullmäktigegrupp. Vi fördelar ärendena som kommer upp på torsdagens möte och pratar om vilka nya motioner och interpellationer vi ska lägga framöver. Diskuterar också hur vi ska svara på Vägverkets remiss om 155:an - vägen genom Torslanda till Öckerö. Vid 20.15 är vi klara och jag åker hem. Hinner se slutet av Commander in Cheif.

22.00 VITA HUSET - Äntligen tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar