onsdag, januari 11, 2006

Kurt Arvidsson har fel perspektiv!

Vem är Kurt Arvidsson? Jo, han är ordförande i SDN Torslanda och socialdemokrat. Imorse vaknade jag till hans beklagande på lokalradion över att 186 barn har sluppit betala förskoleavgift, kortare eller längre tid, eftersom de väntat mer än fyra månader på förskoleplats. Det tycker inte Kurt är bra. Han säger till Västekot att kommunen centralt borde kompensera SDN Torslanda för de uteblivna intäkterna

Kurt Arvidsson har fel perspektiv. Göteborgs Stad har en skyldighet att erbjuda barnomsorg i form av förskoleplats eller annan omsorg "utan skäligt dröjsmål" som det står i barnsomsorgslagen (läs inom fyra månader). Kompensationen som föräldrarna nu får har samma effekt som att sätta på ett plåster när såret har läkt.

I första hand borde naturligtvis ingen behöva vänta mer än 4 månader men om de ändå måste göra det så borde ersättningen i stället utgå till föräldrarna under väntetiden och motsvara barnomsorgskostnaden så att föräldrarna kan finansiera ett annat alternativ.

Idag tjänar faktiskt SDN Torslanda pengar på att inte erbjuda plats inom 4 månader och istället erbjuda avgiftsfritt med lika många månader. Så är det Kurt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar